נקודת המוצא של המפגשים אלה תהיה כי התקווה, בעיקרה, היא היפוכה של האשליה. אשליה נוצרת כדי להגן על האדם מפני משהו בלתי-נסבל: טראומה, אפשרויות קשות מנשוא הטמונות בחיים עצמם (כמו מוות), או יחסים מוקדמים בלתי נסבלים. ניתן אם כן לסמן ציר מסוים, ציר של יאוש/אימה – אשליה, אשר התקווה היא זו שמנסה לחרוג ממנו ולהציע אפשרות חיים אחרת.
מתוך נקודת מבט זו, כל אחד מהמפגשים יוקדש לאפשרות אחת מסוימת של התנועה מן האשליה אל עבר התקווה.
בשיעור הראשון, נעסוק בתפיסתו של אוגדן הרואה את האשליה כניסיון לרוקן ממשמעות חומר נפשי כואב מדי, כזה המאיים למוטט את האדם, ואת התקווה כתנועת היצירה המשותפת של החלומות/החוויות הקשים ביותר, תנועה המאפשרת להשתחרר מהאשליה ולעורר את התקווה.
השיעור השני יעסוק במנגנון החזרה הכפייתית כניסיון לשמר את האשליה שניתן לתקן, באופן מאגי, חלקים פגועים מאוד. עם זאת, מאחר שמדובר באשליה מאגית, הרי שהאדם חוזר שוב ושוב בדיוק לאותם המנגנונים הפגועים. ההיחלצות מהאשליה, כך ננסה להראות, קשורה ביכולת של המטופל והמטפל להיכנס יחד אל תוך תוכה של אחיזת החזרה הכפייתית, ומתוכה לחלץ פתרון אחר, פתרון שיוותר על האשליה ויפתח דרכים חדשות לעצב ולחוש את אותם אזורים פגועים.
השיעור השלישי יציג את המושג של תקווה רדיקלית. זהו מושג משלים למושג של בולבי: "אבל רדיקלי", אבל שבו על האדם לקבל את העובדה שחייו, כפי שהכיר אותם, ושהוא עצמו, כפי שהכיר את עצמו, אבדו לחלוטין. מתוך אבל רדיקלי זה ננסה, תוך שימוש במושג האורפה של פרנצי ובמושגים נוספים, לפתח את התקווה הרדיקלית, זו הנוצרת לאחר שכל אשליה התנפצה, לאחר שכל הניסיון להיאחז במוכר אבד.
כל אחד מהשיעורים, לאחר הקדמה תיאורטית קצרה, יוקדש לקריאה משותפת של הצגת מקרה קלינית, דרכה ילובנו ויומחשו הרעיונות המרכזיים של השיעור.